Hírek

Magyarországot Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter fogja képviselni a Külügyek Tanácsa kereskedelmi ülésén

A Külügyek Tanácsa kereskedelmi formációjának következő ülésére 2018. május 22-én kerül sor Brüsszelben. A Tanácsülésen a magyar delegációt Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter vezeti. Napirenden lesz az EU-Ausztrália és az EU-Új-Zéland szabadkereskedelmi tárgyalásokra felhatalmazó tárgyalási mandátumok elfogadása, a miniszterek át fogják tekinteni a Kereskedelmi Világszervezetben (WTO) folyó tárgyalások helyzetét. Kiemelten fognak a miniszterek foglalkozni az EU-USA kereskedelmi kapcsolataival.
Tovább

Megválasztották miniszterelnöknek Orbán Viktort

Ellenezni fogjuk a kötelező kvótát, kiállunk a keresztény kultúráért és harcolni fogunk a határok megvédéséért - jelentette ki Orbán Viktor csütörtök délután a parlamentben. A miniszterelnök beiktatási beszédében hangsúlyozta: szükségünk van az unióra, és az EU-nak is szüksége van ránk, ki kell és ki is fogunk állni az európai politika pástjára. Kijelentette azt is: kormánya a szabad magyarok és a szuverén magyar állam kormánya lesz. Hangsúlyozta: tudja, hogy sokan majd hihetetlennek tartják, ő azonban elérhetőnek, hogy Magyarország 2030-ra az Európai Unió első öt olyan országa közé tartozzon, ahol a legjobb élni, lakni és dolgozni.
Tovább

A jövő generációk egészsége az EU jövőjének kulcsa

Az egészségügyi miniszterek informális ülésére a bolgár elnökség alatt április 22-23-án került sor Szófiában. A magyar delegációt Ladányi Márta helyettes államtitkár vezette.
Tovább

Takács Szabolcs: remélhetőleg befejeződhet a lengyel kormány elleni politikai hajtóvadászat

Magyarország azt reméli, hogy lassan befejeződhet a lengyel kormány ellen indított politikai hajtóvadászat és az Európai Bizottság végre tiszteletben fogja tartani a nemzeti hagyományokra és a szuverenitásra építkező tagállami törvénykezést - jelentette ki Takács Szabolcs, a Miniszterelnökség uniós ügyekért felelős államtitkára az általános uniós ügyekkel foglalkozó miniszteri EU-tanács luxembourgi ülését követően kedden.
Tovább

Fontos, az élelmiszerláncot érintő témák az uniós agrárminiszterek tanácsülésén

A tisztességtelen forgalmazói magatartások visszaszorítása, az élelmiszerpazarlás elleni küzdelem és az afrikai sertéspestis is napirenden volt az uniós agrárminiszterek április 16-i luxemburgi Tanácsülésén.
Tovább