Hírek

Európának képesnek kell lennie megvédeni saját határait

A visegrádi négyek (V4 - Magyarország, Csehország, Lengyelország, Szlovákia) és Ausztria egyetértenek abban, hogy Európának képesnek kell lennie megvédeni a saját határait és biztonságot adni a polgárainak - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök a V4-kormányfők és az osztrák kancellár csütörtöki budapesti csúcstalálkozója után.
Tovább

A migránsvitában nem lehetséges a kompromisszum

Az Európai Bizottságnak az unió következő többéves költségvetéséről alkotott tervezete bevándorlás- és migránspárti, nekik és a nem kormányzati szervezetnek (NGO) adja a polgárok pénzét. Olyan, mintha Soros György írta volna - mondta Orbán Viktor a Budapesti Európa-beszéd címmel rendezett konferencián szombaton a fővárosban. A miniszterelnök kifejtette: ennek a bizottságnak 2019-ben mennie kell, és erős Európához erős nemzetállamokra van szükség.
Tovább

Nem született megállapodás a fuvarozók kiküldetését érintő kérdésben

A kiküldött munkavállalókra vonatkozó, módosított uniós szabályozás nem érinti a fuvarozói ágazatot. A kérdés tisztázása érdekében tette közzé az Európai Bizottság az I. Mobilitási Csomagját, amely a fuvarozók megfelelő szociális körülményeinek, valamint a tisztességes és jól működő egységes piacnak biztosítását tűzte ki célul. Előírásokat határoz meg a szakma gyakorlásáról, az árufuvarozási piachoz való hozzáférésről, a vezető- és pihenőidőről és a menetíró készülékekről, illetve a szociális szabályok érvényesítéséről és a járművezetők kiküldetésére vonatkozó különös szabályokról.
Tovább

Elfogadhatatlan a KAP források csökkentése

Magyarország szerint a Közös Agrárpolitika finanszírozására javasolt költségvetés nem elegendő, különös úgy, hogy a múlt héten megjelent jogszabályi javaslatok lényegesen több terhet rónának a gazdákra és bonyolultabbá tennék a jelenleg működő rendszert - hangsúlyozta Feldman Zsolt az Agrárminisztérium mezőgazdaságért felelős államtitkára az uniós mezőgazdasági miniszterek szófiai tanácskozása után.
Tovább

Magyarország továbbra sem csatlakozik az Európai Ügyészséghez

Magyarországnak továbbra sem áll szándékában részt venni az Európai Ügyészség létrehozásával megvalósuló megerősített együttműködésben, az álláspont esetleges felülvizsgálata jelenleg nincs napirenden - közölte Trócsányi László az EU-tagországok bel- és igazságügyi minisztereinek luxembourgi tanácskozását követően az MTI-vel hétfőn.
Tovább