Hírek

A migráció ügye miatt támadják Magyarországot, de a kormány ebben a kérdésben nem hajlandó megegyezni

Gulyás Gergely szerint továbbra is a migráció ügye miatt folyik kampány Magyarország ellen, amely minden vitás esetben nyitott volt a megállapodásra az Európai Bizottsággal, kizárólag a migráció kérdésében nem hajlandó a megegyezésre, ez pedig egy "politikai hecckampányhoz" vezet az országgal szemben.
Tovább

Magyarország nem fog változtatni a bevándorlással kapcsolatos álláspontján

Magyarország semmiféle politikai nyomásgyakorlás, vagy kötelezettségszegési eljárás megindítása ellenére sem fog változtatni álláspontján, amely szerint a tömeges migráció negatív jelentség, azt már az Európai Unió külső határánál meg kell állítani - jelentette ki Takács Szabolcs Brüsszelben.
Tovább

We have successfully defended Hungary’s right to border protection

At the European summit “we successfully defended” Hungary’s right to border protection. At the same time, the dispute remains, meaning that there are countries which still believe that immigration is a good thing, Prime Minister Viktor Orbán said on Thursday after the Brussels summit of EU leaders.
Tovább

Sikeresen megvédtük Magyarország határvédelemhez fűződő jogát

Az európai csúcson "sikeresen megvédtük" Magyarország határvédelemhez fűződő jogát, ugyanakkor a vita megmaradt, továbbra is vannak országok, amelyek szerint a bevándorlás jó dolog - mondta Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön az uniós vezetők brüsszeli csúcstalálkozója után.
Tovább

Környezetvédelmi Tanácson a miniszterek elfogadták a Tanács álláspontját a személygépjárművek szén-dioxid kibocsátás-csökkentéséről és a katowicei klímakonferenciára

Konszenzusos, kiegyensúlyozott és megvalósítható klímapolitikai vállalások szükségessége mellett érvelt a magyar delegációt vezető Kaderják Péter energiaügyért és klímapolitikáért felelős államtitkár a Környezetvédelmi Tanácson 2018. október 9-én, Luxembourgban.
Tovább