Hírek

Cseh-magyar kezdeményezésre napirenden a halastavi gazdaságok támogatásának fenntartása Brüsszelben

Magyarország és Csehország kezdeményezésére az unió halászatért felelős miniszterei az édesvízi akvakultúra 2020 utáni jövőbeni uniós fejlesztési lehetőségeiről tárgyaltak. Tizenhat tagország kérte a Bizottságot a halastavi gazdaságok támogatásának fenntartására. Az édesvízi akvakultúra támogatásának fenntartása 2020 után kulcsfontosságú az ágazat számára – jelentette ki Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter.
Tovább

Az autók jövője - a jövő autói: autóipari konferenciára került sor Magyarország EU melletti Állandó Képviseletén

A jövő autóiról és az autóipar jövőjéről szóló konferenciát szervezett a magyar visegrádi együttműködés keretében Magyarország Európai Unió melletti Állandó Képviselete az Antall József Tudásközponttal együttműködve 2018. március 13-án.
Tovább

Nemzeti érdekek képviselete a nemzeti ünnepen: üléseztek a foglalkoztatásért és szociális ügyekért felelős miniszterek

2018. március 15-én Brüsszelben került sor a Foglalkoztatási, Szociális, Egészségügyi és Fogyasztóvédelmi (EPSCO) Tanács ülésén a foglalkoztatási és szociális napirendi pontok megvitatására. A magyar delegációt Czibere Károly szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár vezette. Az Európai Bizottságot Valdis Dombrovskis, az euróért és szociális párbeszédért felelős alelnök, Marianne Thyssen foglalkoztatásért, szociális ügyekért, munkavállalói készségekért és mobilitásért felelős biztos, valamint Vera Jourová jogérvényesülésért, fogyasztóvédelemért és a nemek közötti esélyegyenlőségért felelős biztos képviselték.
Tovább

25 éves a belső piac: Versenyképességi Tanácsülésre került sor Brüsszelben, 2018. március 12-én.

Az első napirendi pontban a miniszterek megvitatták a 2018-as Európai Szemeszter keretein belül az Európai Unió gazdaságának digitalizálását érintő kérdéseket. A tagállamok rávilágítottak a strukturálisreform-törekvések fontosságára, amelyek mind európai, mind nemzeti szinten nélkülözhetetlenek a digitális átalakulás valamennyi előnyének kiaknázásához.
Tovább

Műanyag Stratégia és környezetvédelmi szabályok voltak napirenden a környezetvédelmi miniszterek tanácsülésén

A környezetvédelmi miniszterek tanácsülésén Brüsszelben megvitatták a Műanyag Stratégiát a körforgásos gazdaságra vonatkozó újabb akcióterv keretében, valamint az Európai Szemeszter zöldítésére vonatkozó lehetőségeket
Tovább