Hírek

A jövő generációk egészsége az EU jövőjének kulcsa

Az egészségügyi miniszterek informális ülésére a bolgár elnökség alatt április 22-23-án került sor Szófiában. A magyar delegációt Ladányi Márta helyettes államtitkár vezette.
Tovább

Takács Szabolcs: remélhetőleg befejeződhet a lengyel kormány elleni politikai hajtóvadászat

Magyarország azt reméli, hogy lassan befejeződhet a lengyel kormány ellen indított politikai hajtóvadászat és az Európai Bizottság végre tiszteletben fogja tartani a nemzeti hagyományokra és a szuverenitásra építkező tagállami törvénykezést - jelentette ki Takács Szabolcs, a Miniszterelnökség uniós ügyekért felelős államtitkára az általános uniós ügyekkel foglalkozó miniszteri EU-tanács luxembourgi ülését követően kedden.
Tovább

Fontos, az élelmiszerláncot érintő témák az uniós agrárminiszterek tanácsülésén

A tisztességtelen forgalmazói magatartások visszaszorítása, az élelmiszerpazarlás elleni küzdelem és az afrikai sertéspestis is napirenden volt az uniós agrárminiszterek április 16-i luxemburgi Tanácsülésén.
Tovább

Az emberek a magyar szuverenitás mellett törtek lándzsát

Az emberek a magyar szuverenitás mellett törtek lándzsát a vasárnapi parlamenti választáson - mondta Orbán Viktor miniszterelnök kedden az Országházban tartott nemzetközi sajtótájékoztatón.
Tovább

Sikerült megvédeni a magyar gazdák érdekeit Brüsszelben

Jók a kilátások arra, hogy 2020 után is pénzügyileg erős marad a Közös Agrárpolitika. Az uniós agrárminiszterek elnökségi következtetéseket fogadtak el a Közös Agrárpolitika (KAP) jövőbeni irányairól. A dokumentumban sikerült beépíteni a januárban Budapesten elfogadott V4 nyilatkozatban foglaltakat. Az agrárminiszterek által ma elfogadott dokumentum határozott irányt mutat a Bizottság számára a május végén megjelenő jogszabályi javaslatok kidolgozásához - hangsúlyozta Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter az uniós agrárminiszterek március 19-i brüsszeli Tanácsülését követően.
Tovább