Hírek

Az emberek a magyar szuverenitás mellett törtek lándzsát

Az emberek a magyar szuverenitás mellett törtek lándzsát a vasárnapi parlamenti választáson - mondta Orbán Viktor miniszterelnök kedden az Országházban tartott nemzetközi sajtótájékoztatón.
Tovább

Sikerült megvédeni a magyar gazdák érdekeit Brüsszelben

Jók a kilátások arra, hogy 2020 után is pénzügyileg erős marad a Közös Agrárpolitika. Az uniós agrárminiszterek elnökségi következtetéseket fogadtak el a Közös Agrárpolitika (KAP) jövőbeni irányairól. A dokumentumban sikerült beépíteni a januárban Budapesten elfogadott V4 nyilatkozatban foglaltakat. Az agrárminiszterek által ma elfogadott dokumentum határozott irányt mutat a Bizottság számára a május végén megjelenő jogszabályi javaslatok kidolgozásához - hangsúlyozta Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter az uniós agrárminiszterek március 19-i brüsszeli Tanácsülését követően.
Tovább

Cseh-magyar kezdeményezésre napirenden a halastavi gazdaságok támogatásának fenntartása Brüsszelben

Magyarország és Csehország kezdeményezésére az unió halászatért felelős miniszterei az édesvízi akvakultúra 2020 utáni jövőbeni uniós fejlesztési lehetőségeiről tárgyaltak. Tizenhat tagország kérte a Bizottságot a halastavi gazdaságok támogatásának fenntartására. Az édesvízi akvakultúra támogatásának fenntartása 2020 után kulcsfontosságú az ágazat számára – jelentette ki Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter.
Tovább

Az autók jövője - a jövő autói: autóipari konferenciára került sor Magyarország EU melletti Állandó Képviseletén

A jövő autóiról és az autóipar jövőjéről szóló konferenciát szervezett a magyar visegrádi együttműködés keretében Magyarország Európai Unió melletti Állandó Képviselete az Antall József Tudásközponttal együttműködve 2018. március 13-án.
Tovább

Nemzeti érdekek képviselete a nemzeti ünnepen: üléseztek a foglalkoztatásért és szociális ügyekért felelős miniszterek

2018. március 15-én Brüsszelben került sor a Foglalkoztatási, Szociális, Egészségügyi és Fogyasztóvédelmi (EPSCO) Tanács ülésén a foglalkoztatási és szociális napirendi pontok megvitatására. A magyar delegációt Czibere Károly szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár vezette. Az Európai Bizottságot Valdis Dombrovskis, az euróért és szociális párbeszédért felelős alelnök, Marianne Thyssen foglalkoztatásért, szociális ügyekért, munkavállalói készségekért és mobilitásért felelős biztos, valamint Vera Jourová jogérvényesülésért, fogyasztóvédelemért és a nemek közötti esélyegyenlőségért felelős biztos képviselték.
Tovább