Hírek

A jövő útja a kutatás és az innováció

A Versenyképességi Tanács kutatási szekcióján miniszterek elfogadták az Európai Nyílt Tudományos Adatfelhőről (EOSC), és a Tudás körforgásának felgyorsításáról szóló tanácsi következtetéseket.
Tovább

Az uniós versenyképességért felelős miniszterek a belső piac kereskedelmi korlátainak csökkentését szorgalmazták

A miniszterek megállapodtak a Tanács álláspontjáról az áruk kölcsönös elismerésének javítására irányuló rendelettervezetről, amely biztosítja, hogy az egyik tagállamban jogszerűen forgalmazott áruk más tagállamban is értékesíthetők legyenek. A résztvevők egyhangúlag támogatták a javaslatot és egyetértettek abban, hogy a belső piac kereskedelmi korlátainak csökkentése szempontjából kulcsfontosságú a kölcsönös elismerés elvének hatékonyabb alkalmazása.
Tovább

Egy jobb oktatási rendszer megvalósításáért hoztak döntéseket az oktatási miniszterek Brüsszelben

Az Oktatás, Ifjúság, Kultúra, Sport Tanács a május 22-23-ai ülésén megújított ajánlást fogadott el az egész életen át tartó tanuláshoz szükséges kulcskompetenciákról (többek között az írás-olvasási kompetenciáról, a többnyelvűségi kompetenciáról és a digitális kompetenciáról).
Tovább

Magyarországot Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter fogja képviselni a Külügyek Tanácsa kereskedelmi ülésén

A Külügyek Tanácsa kereskedelmi formációjának következő ülésére 2018. május 22-én kerül sor Brüsszelben. A Tanácsülésen a magyar delegációt Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter vezeti. Napirenden lesz az EU-Ausztrália és az EU-Új-Zéland szabadkereskedelmi tárgyalásokra felhatalmazó tárgyalási mandátumok elfogadása, a miniszterek át fogják tekinteni a Kereskedelmi Világszervezetben (WTO) folyó tárgyalások helyzetét. Kiemelten fognak a miniszterek foglalkozni az EU-USA kereskedelmi kapcsolataival.
Tovább

Megválasztották miniszterelnöknek Orbán Viktort

Ellenezni fogjuk a kötelező kvótát, kiállunk a keresztény kultúráért és harcolni fogunk a határok megvédéséért - jelentette ki Orbán Viktor csütörtök délután a parlamentben. A miniszterelnök beiktatási beszédében hangsúlyozta: szükségünk van az unióra, és az EU-nak is szüksége van ránk, ki kell és ki is fogunk állni az európai politika pástjára. Kijelentette azt is: kormánya a szabad magyarok és a szuverén magyar állam kormánya lesz. Hangsúlyozta: tudja, hogy sokan majd hihetetlennek tartják, ő azonban elérhetőnek, hogy Magyarország 2030-ra az Európai Unió első öt olyan országa közé tartozzon, ahol a legjobb élni, lakni és dolgozni.
Tovább