Hírek

Weberék elbuktak, a magyar emberek nem akarták őket

Manfred Weber és Frans Timmermans elbukott, ami jó hír Magyarországnak, mert a magyar emberek nem akarták őket - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök pénteken újságíróknak Brüsszelben.
Tovább

Az egészségügyi beruházások elősegítéséről vitáztak az egészségügyi miniszterek Luxemburgban

2019. június 14-én került sor Luxemburgban az egészségügyi miniszterek ülésére, melynek során a résztvevők az egészségügyi rendszerek átalakítását és tökéletesítését célzó beruházások elősegítéséről folytattak politikai vitát.
Tovább

Hatalmas lehetőség előtt áll a magyar akvakultúra ágazat

Elfogadták a miniszterek az uniós halászati támogatások 2020 utáni elosztására vonatkozó szabályokat a Mezőgazdasági és Halászati Tanács június 18-i ülésén. A magyar érdekeknek megfelelő, az akvakultúra ágazat igényeit szem előtt tartó megállapodás született, amely garancia lehet az ágazat további fejlődésére - mondta az ülés után a magyar delegációt vezető Nagy István agrárminiszter, Luxemburgban.
Tovább

Az EU sikertelen lesz, ha "nem hajt végre hajtűkanyart" migrációs politikájában

Sikertelen lesz globálisan az Európai Unió, amennyiben "nem hajt végre hajtűkanyart migrációs politikájában", ugyanis a bevándorlóáradat megállítása nélkül nem garantálható a kontinens biztonsága és versenyképessége - jelentette ki Szijjártó Péter a tagállami külügyminiszterek hétfői luxembourgi ülésének szünetében.
Tovább

Magyarország és több tagállam az európai fuvarozói szektor erősítését célzó intézkedések elfogadására szólított fel a 2019. június 6-ai Közlekedési Tanácson

Magyarország, Lengyelország, Bulgária, Litvánia és Lettország közösen hívták fel a figyelmet a főként a nyugat-európai tagállamok érdekeit tükröző, protekcionista intézkedéseket tartalmazó I. Mobilitási Csomag-javaslat negatív hatásaira az európai fuvarozói szektorra nézve.
Tovább