Hírek

Hazugság, hogy a kormány elállna az együttműködéstől az orosz Roszatommal

Hazugság, hogy a kormány elállna az orosz Roszatommal való együttműködéstől a paksi bővítésben, a francia Framatome szerepének növelése az irányítástechnikai rendszer szállítására vonatkozik, miután német konzorciumi partnere, a Siemens Energy politikai okok miatt még nem kapott exportengedélyt - közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden Brüsszelben.
Tovább

A Kormány nemmel szavazott a földgázfelhasználás csökkentését célzó brüsszeli javaslatra

Magyarország és Lengyelország is nemmel szavazott az Európai Bizottság újabb veszélyes javaslatára, amely a korábbi rendelet meghosszabbításaként ismét 15 százalékos csökkentést ír majd elő a földgáz felhasználását illetően - közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden Brüsszelben.
Tovább

Agrárpiaci-kereskedelmi kérdésekre összpontosított a Mezőgazdasági és Halászati Tanács márciusi ülése

Az agrárminiszterek március 20-i, brüsszeli találkozójuk alkalmával többek között a mezőgazdasági piacok helyzetéről, az Ukrajnából érkező növekvő gabona behozatallal összefüggő problémákról, a kereskedelmi megállapodások agrárérzékenységeiről, illetve a természet helyreállításáról szóló jogszabály mezőgazdasági és erdészeti vonatkozásairól folytattak vitát.
Tovább

Magyarország nem vesz részt az ukrajnai lőszerszállításokban

Magyarország nem vesz részt az ukrajnai lőszerszállításban, ugyanakkor nem is akadályozza az Európai Unió többi országát abban, hogy így tegyenek, ezért a kormány a konstruktív tartózkodás intézményét alkalmazza a kérdésben - jelentette be a tárca tájékoztatása szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfőn Brüsszelben.
Tovább

A környezetvédelmi miniszterek találkozóján megállapodás született az ipari kibocsátásokról szóló irányelv tervezet illetően

A Környezetvédelmi Tanács 2023. március 16-i ülésén Magyarországot Dr. Raisz Anikó környezetvédelmi államtitkár képviselte.
Tovább