Hírek

Elfogadhatatlan a KAP források csökkentése

Magyarország szerint a Közös Agrárpolitika finanszírozására javasolt költségvetés nem elegendő, különös úgy, hogy a múlt héten megjelent jogszabályi javaslatok lényegesen több terhet rónának a gazdákra és bonyolultabbá tennék a jelenleg működő rendszert - hangsúlyozta Feldman Zsolt az Agrárminisztérium mezőgazdaságért felelős államtitkára az uniós mezőgazdasági miniszterek szófiai tanácskozása után.
Tovább

Magyarország továbbra sem csatlakozik az Európai Ügyészséghez

Magyarországnak továbbra sem áll szándékában részt venni az Európai Ügyészség létrehozásával megvalósuló megerősített együttműködésben, az álláspont esetleges felülvizsgálata jelenleg nincs napirenden - közölte Trócsányi László az EU-tagországok bel- és igazságügyi minisztereinek luxembourgi tanácskozását követően az MTI-vel hétfőn.
Tovább

A jövő útja a kutatás és az innováció

A Versenyképességi Tanács kutatási szekcióján miniszterek elfogadták az Európai Nyílt Tudományos Adatfelhőről (EOSC), és a Tudás körforgásának felgyorsításáról szóló tanácsi következtetéseket.
Tovább

Az uniós versenyképességért felelős miniszterek a belső piac kereskedelmi korlátainak csökkentését szorgalmazták

A miniszterek megállapodtak a Tanács álláspontjáról az áruk kölcsönös elismerésének javítására irányuló rendelettervezetről, amely biztosítja, hogy az egyik tagállamban jogszerűen forgalmazott áruk más tagállamban is értékesíthetők legyenek. A résztvevők egyhangúlag támogatták a javaslatot és egyetértettek abban, hogy a belső piac kereskedelmi korlátainak csökkentése szempontjából kulcsfontosságú a kölcsönös elismerés elvének hatékonyabb alkalmazása.
Tovább

Egy jobb oktatási rendszer megvalósításáért hoztak döntéseket az oktatási miniszterek Brüsszelben

Az Oktatás, Ifjúság, Kultúra, Sport Tanács a május 22-23-ai ülésén megújított ajánlást fogadott el az egész életen át tartó tanuláshoz szükséges kulcskompetenciákról (többek között az írás-olvasási kompetenciáról, a többnyelvűségi kompetenciáról és a digitális kompetenciáról).
Tovább