Hírek

Magyarország nem enged a zsarolásnak

Azért ítélik el Magyarországot, mert a magyar emberek úgy döntöttek, "nem leszünk bevándorlóország" - mondta Orbán Viktor miniszterelnök az Európai Parlament keddi plenáris ülésén, a magyar jogállamisági helyzetről szóló Sargentini-jelentésről folytatott vitában.
Tovább

A néppárt kedvére tesz a szocialistáknak, ez bevándorláspárti koalíció lesz -- Orbán Viktor miniszterelnök úr nemzetközi sajtótájékoztatója -- leirat

A migráció kérdése osztja meg az Európai Néppártot (EPP), amely kedvére próbál tenni a szociáldemokratáknak és a liberálisoknak, hogy a jövő évi választások után koalíciót tudjon velük alkotni - jelentette ki Orbán Viktor a magyar helyzetről szóló keddi európai parlamenti vitát követően.
Tovább

A magyar zenékről, táncokról és ízekről fog szólni a következő hétvége Brüsszelben

Ismét megrendezésre kerül -- a korábbi évek nagy sikerére való tekintettel – a brüsszeli magyar fesztivál. A III. HUNGAstRY fesztivált 2018. szeptember 8-9-én rendezi meg Magyarország Európai Unió melletti Állandó Képviselete, együttműködésben a brüsszeli Balassi Intézettel, Brüsszel egyik legnagyobb parkjában, a Parc du Cinquantenaire-ben.
Tovább

Az európai tavak védelméről rendeztek konferenciát Balatonfüreden

2018. június 28-29-én a Régiók Bizottság Környezetvédelmi, Klímaváltozási és Energia Szakbizottsága (ENVE) külső helyszínen, Balatonfüreden tartotta ülését, melyre közel száz helyi és regionális politikus érkezett az EU valamennyi tagállamából. A kétnapos találkozó házigazdája Bóka István (HU/EPP), Balatonfüred polgármestere volt, aki tagja a Régiók Bizottsága testületének.
Tovább

A gépjárművekre vonatkozó CO2 kibocsátás további szigorításáról és ivóvíz minőségi kérdésekről tárgyaltak a környezetvédelmi miniszterek Luxemburgban

A Környezetvédelmi Miniszterek Tanácsülésén június 25-én Luxemburgban politikai iránymutatást adtak az emberi fogyasztásra szánt víz minőségéről szóló irányelv átdolgozására irányuló javaslathoz, valamint elfogadták a körforgásos gazdaságról szóló cselekvési tervről szóló tanácsi következtetéseket. A közlekedési ágazat dekarbonizációja kapcsán politikai vita volt a személy- és könnyű haszongépjárművek széndioxid-kibocsátási követelményeinek meghatározásáról szóló jogszabályi javaslatról.
Tovább