Hírek

Sikeresen megvédtük Magyarország határvédelemhez fűződő jogát

Az európai csúcson "sikeresen megvédtük" Magyarország határvédelemhez fűződő jogát, ugyanakkor a vita megmaradt, továbbra is vannak országok, amelyek szerint a bevándorlás jó dolog - mondta Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön az uniós vezetők brüsszeli csúcstalálkozója után.
Tovább

Környezetvédelmi Tanácson a miniszterek elfogadták a Tanács álláspontját a személygépjárművek szén-dioxid kibocsátás-csökkentéséről és a katowicei klímakonferenciára

Konszenzusos, kiegyensúlyozott és megvalósítható klímapolitikai vállalások szükségessége mellett érvelt a magyar delegációt vezető Kaderják Péter energiaügyért és klímapolitikáért felelős államtitkár a Környezetvédelmi Tanácson 2018. október 9-én, Luxembourgban.
Tovább

A hagyományos politikák, így a Közös Agrárpolitika forrásait is a jelenlegi szinten kell megtartani a következő uniós költségvetési időszakban

Az Európai Bizottság alelnökének és költségvetésért felelős biztosának részvételével az Európai Unió 2021-2027-es költségvetéséről rendezett brüsszeli magas szintű konferencián Feldman Zsolt mezőgazdaságért felelős államtitkár hangsúlyozta, hogy a Közös Agrárpolitika forrásait legalább a jelenlegi szinten meg kell tartani ahhoz, hogy a politika meg tudja valósítani a céljait. Az európai gazdák a KAP segítségével több, mint 500 millió állampolgárt látnak el nap, mint nap kiváló minőségű és biztonságos élelmiszerrel, nagy választékban és megfelelő mennyiségben. „A KAP források csökkentésével végső soron az élelmiszerárak emelkedését, a választék csökkenését, vagy akár a minőség csökkenését kockáztatjuk” – emelte ki az Agrárminisztérium államtitkára.
Tovább

Az egészségügynek erősebb szerepet kell játszania a gyógyszerek kiegészítő oltalma alóli gyártási kivételről szóló vitában

2018. október 10-én Magyarország Európai Unió melletti Álladó Képviseletén egy ebédvita került megrendezésre a gyógyszerek kiegészítő oltalma alóli gyártási kivételről szóló rendelettervezettel kapcsolatban.
Tovább

Az európai ipar újragondolása a mesterséges intelligencia szellemében

2018. szeptember 27-én Brüsszelben került sor a Versenyképességi Tanács iparpolitikai, és belső piaci témákat tárgyaló ülésére. A magyar delegációt György László gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkár (ITM) vezette.
Tovább