26 Jun

A miniszterek június 24-i, luxemburgi találkozójuk alkalmával elnökségi következtetéseket fogadtak el az EU mezőgazdaságának jövője kapcsán. David Clarinval belga agrárminiszter a tanácsülés lezárásakor átadta az elnökséget Nagy István agrárminiszternek. 


A miniszterek 26 tagállam – köztük Magyarország - támogatásával  elnökségi következtetéseket fogadtak  el az EU mezőgazdaságának jövőjéről. Nagy István hangsúlyozta, hogy a következtetések elfogadása egyrészt hozzájárul ahhoz, hogy az EU stratégiai menetrendben kellő hangsúllyal jelenjen meg a mezőgazdaság, másrészt pedig a később felálló új Bizottság számára is irányt tud mutatni a tekintetben, hogy mi legyen a mezőgazdaság többi ágazathoz való viszonya a következő időszakban.

A Tanácsülés lezárásakor David Clarinval belga agrárminiszter átadta az elnökséget Nagy István agrárminiszternek. Nagy István megköszönte és elismerte a spanyol és a belga elnökség erőfeszítéseit és biztosított arról, hogy Magyarország mindent megtesz a trió elnökségi munkaprogram sikeres folytatása érdekében.